Masa Penyediaan: 5 minit Jumlah Hidangan: Untuk 1 orang
Resepi Oleh: Madam Nour
Assalamualaikum semua yang
disayangi..
Pada episod masakan kali ini MADAM
nak tunjuk cara-cara untuk buat AIR
JAGUNG CINCAU AISKRIM VANILLA BERKRIM MEMANG MENJADI GITUU… In shaa Allah
sedap...
Ikuti Langkah Madam (In Shaa Allah
Berjaya) ;-)
BAHAN-BAHAN
YANG DIPERLUKAN IALAH :
*Jagung cordial – 1-2 sudu besar
*Susu cair - 5-6 sudu besar @ 1/3
cawan
*Susu pekat – 3-4 sudu besar
*Air – 1 cawan
*Ais
Jagung manis ala krim (tin) – 2-4
sudu besar
Aiskrim vanilla – 2-4 scoop
Cincau – di cincang (3-4 sudu
besar)
CARA
PENYEDIAAN:
- 1.
Masukkan
kesemua bahan bertanda * ke dalam blender.
- 2.
Kemudian,
kisar semua sehingga menjadi ais kepal macam ABC.
- 3.
Masukkan
cincau ke dalam mug.
- 4.
Kemudian
masukkan ice blended ke dalam mug yang berisi cincau tadi.
- 5. Kemudian
masukkan cincau, jagung ala krim & aiskrim vanilla pada bahagian atas nya.
Lagi banyak lagi sedap. Nyummy nyummy. Boleh try
TIPS:
• If tak nak minum terus, masukkan
dalam freezer untuk pastikan rasa air tidak berubah..
• Selamat mencuba.. In Shaa Allah
sedap ..
Terima Kasih kalian semua..
Ulasan
Catat Ulasan