Masa Penyediaan: 5 minit Jumlah Hidangan: Untuk 1 orang
Resepi Oleh: Madam Nour
Assalamualaikum
semua yang disayangi..
Pada episod masakan kali ini MADAM nak tunjuk cara-cara untuk buat AIR SIRAP BANDUNG CINCAU MEMANG MENJADI GITUU…
In shaa Allah sedap...
Ikuti
Langkah Madam (In Shaa Allah Berjaya) ;-)
BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN IALAH:
ü
*Perisa ros – sudu besar
ü
*Air – 1/3 cawan
ü
*Air gula – 4-6 sudu besar
ü
*Ais
ü
**Susu pekat – 4-6 sudu besar
ü
**Susu cair – 4-6 sudu besar
ü
**Ais
CARA PENYEDIAAN:
- 1. Masukkan kesemua bahan bertanda ** ke dalam blender untuk lapisan bawah iaitu lapisan susu.
- 2. Kemudian, kisar semua sehingga menjadi ais kepal macam ABC.
- 3. Masukkan ice blended lapisan susu ke dalam mug.
- 4. Kemudian, kisar bahan untuk lapisan kedua iaitu bahan-bahan bertanda *.
- 5. Masukkan ice blended sirap ke dalam mug.
- 6. Kemudian, masukkan cincau pada lapisan atas.
- 7. Alhamdulillah, terhasillah air bandung layer kita. Apa lagi, boleh try
TIPS:
- · If tak nak minum terus, masukkan dalam freezer untuk pastikan rasa air tidak berubah..
- · Selamat mencuba.. In Shaa Allah sedap ..
Ulasan
Catat Ulasan