AIS BANDUNG CINCAU DIY MINUMAN BANDUNG KEGEMARAN SEMUA | DIY CRAFTS | DO...

Masa Penyediaan: 5 minit               Jumlah Hidangan: Untuk 1 orang              

Resepi Oleh: Madam Nour


Assalamualaikum semua yang disayangi..

Pada episod masakan kali ini MADAM nak tunjuk cara-cara untuk buat AIR SIRAP BANDUNG CINCAU MEMANG MENJADI GITUU… 

In shaa Allah sedap...

Ikuti Langkah Madam (In Shaa Allah Berjaya) ;-)

 

BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN IALAH:

ü  *Perisa ros – sudu besar

ü  *Air – 1/3 cawan

ü  *Air gula – 4-6 sudu besar

ü  *Ais

ü  **Susu pekat – 4-6 sudu besar

ü  **Susu cair – 4-6 sudu besar

ü  **Ais

CARA PENYEDIAAN:

  1. 1. Masukkan kesemua bahan bertanda ** ke dalam blender untuk lapisan bawah iaitu lapisan susu.
  2. 2.  Kemudian, kisar semua sehingga menjadi ais kepal macam ABC.
  3. 3.  Masukkan ice blended lapisan susu ke dalam mug.
  4. 4.  Kemudian, kisar bahan untuk lapisan kedua iaitu bahan-bahan bertanda *.
  5. 5.  Masukkan ice blended sirap ke dalam mug.
  6. 6.  Kemudian, masukkan cincau pada lapisan atas.
  7. 7.  Alhamdulillah, terhasillah air bandung layer kita. Apa lagi, boleh try 

TIPS:

  • ·   If tak nak minum terus, masukkan dalam freezer untuk pastikan rasa air tidak berubah..
  • ·    Selamat mencuba.. In Shaa Allah sedap .. 

Ulasan