AIR SIRAP BANDUNG LAYER DIY SPECIAL TERASA NIKMAT | SEJUK HILANG DAHAGA | D...

Masa Penyediaan: 5 minit           Jumlah Hidangan: Untuk 1 orang      

Resepi Oleh: Madam Nour


Assalamualaikum semua yang disayangi.. 


Pada episod masakan kali ini MADAM nak tunjuk cara-cara untuk buat AIR SIRAP BANDUNG LAYER MEMANG MENJADI GITUU… In shaa Allah sedap... 


Ikuti Langkah Madam (In Shaa Allah Berjaya) ;-) 



BAHAN-BAHAN YANG DIPERLUKAN IALAH: 


  • ü  *Perisa ros – sudu besar
  • ü  *Air – 1/3 cawan
  • ü  *Air gula – 4-6 sudu besar
  • ü  *Ais
  • ü  **Susu pekat – 4-6 sudu besar
  • ü  **Susu cair – 4-6 sudu besar
  • ü  **Ais


CARA PENYEDIAAN: 


  1. 1.       Masukkan kesemua bahan bertanda ** ke dalam blender untuk lapisan bawah              iaitu lapisan susu.
  2. 2.       Kemudian, kisar semua sehingga menjadi ais kepal macam ABC.
  3. 3.       Masukkan ice blended ke dalam mug.
  4. 4.       Kemudian, kisar bahan untuk lapisan kedua iaitu bahan-bahan bertanda *.
  5. 5.       Masukkan ice blended ke dalam mug. Alhamdulillah, terhasillah air bandung              layer kita. Apa lagi, boleh try 


TIPS:


  • If tak nak minum terus, masukkan dalam freezer untuk pastikan rasa air tidak berubah..
  • Selamat mencuba.. In Shaa Allah sedap .. 

Ulasan